Close

ANTI-CORROSION

Måleriets mirakelmaskiner.

Under Pro Center Tour i Ulvsunda frontar de evenemanget. Mellan ingången och hamburgergrillarna hittar vi tre glada killar med snygga blå amerikanska maskiner som degärna visar upp. De skrattar och skojar med besökarna.
Det är företaget Anti-Corrosion som både hörs och syns. När vi börjar prata med dem visar det sig att en av dem faktiskt inte är från Anti-Corrosion, utan kommer från tillverkaren Graco.

– Vi arbetar alltid nära varandra, säger Mattias Hedenström som är Gracos representant. Det har vi gjort väldigt länge – företagen har samarbetat i 40 år. – Ja, vi är verkligen er förlängda arm, fyller Anders Von Kraemer i och skrattar.

Anders har sin bakgrund inom försäljning av spackelprodukter. Han har arbetat både i Sverige och utomlands – främst i Centraleuropa. Men nu är han sedan många år en av nyckelpersonerna på Anti-Corrosion. Anti-Corrosion grundades 1970 och säljer färg och spackelsprutor – företrädesvis på byggnadsmålerisidan, det man brukar kalla dekorativt måleri. Sedan 1978 har Anti-Corrosion varit distributör för Gracos produkter i Sverige. Idag finns företaget på fyra platser – Stockholm, Göteborg, Malmö och Härnösand där de erbjuder försäljning, uthyrning, service, reparation, konsultation och utbildning.

Graco är amerikanska kvalitetsmaskiner

Företaget säljer även blästrar och då främst för rostskyddsmåleri och industrimåleri. När vi ställer frågan om hur länge de har samarbetat med Alcro Parti tittar killarna lite frågande på varandra. – Oj! Det måste vara över 15 år, säger Mathias Dorfh som är säljare inom byggnadsmåleri på Anti-Corrosion. – Ja, det är nog till och med sedan millennieskiftet, rättar Anders.

Alcro Parti har sedan samarbetet inleddes sålt färg- och spackelsprutorna, medan Anti-Corrosion har stått för support, demo, med mera. – Ibland har vi även produktdemonstrationer hos Alcro Partis kunder, säger Anders. Vi har också ofta olika event tillsammans – till exempel Pro Center Tour. – Och demodagar i Pro Center-butikerna, fyller Mathias i. Då kan kunderna komma och köpa produkterna över disk och samtidigt få dem demonstrerade av oss. Man får prova på våra produkter och vi visar upp nyheter. Det brukar vara mycket uppskattat. Varje Pro Center-butik i Stockholm, Göteborg och Malmö har ett skåp där de har sina Graco-produkter – ett bassortiment med munstycken, filter, slangar, handhållna maskiner och vanliga maskiner.

Produkter för liten och stor

Att ha ett brett sortiment med produkter för alla typer av företag är viktigt. Hos Graco och Anti-Corrosion finns något för alla – från de små målerierna till de stora jättarna. Självklart är just målerierna den stora målgruppen för Gracos maskiner, men det finns även andra typer av företag. – Det är Alcro Partis kunder vi talar om, säger Anders. Till exempel alltjänstbolag eller byggare som plockar in någon som målar.

Service och amerikansk kvalitet

Helheten är något som Anders, Mattias och Mathias återkommer till hela tiden. – Det är närheten till hjälp som avgör, säger Mathias. Som kund får du enkelt service, support, demos med mera. Där är vi starka och kan stå rakryggade. – Och så är det en fantastisk produkt! säger Anders och skrattar. Vi pratar rejäl amerikansk kvalitet. Det är det som gör det hela så speciellt. Produktutvecklingen har alltid fokus på just kvalitet. Du kan köpa reservdelar till en maskin som är 25 år gammal. Det finns ingen annan tillverkare som kan hålla den servicen vad jag vet.

Vi har glada kunder

Att kundrelationen är viktigt för killarna på Anti-Corrosion och Graco går inte att ta miste på. – Det roligaste med det här jobbet är kunderna och den relation vi har med dem. Anders vänder sig mot sina kollegor som nickar medhållande. – De vet att om det är något problem med en maskin så kommer de få hjälp direkt. Och vi får alltid höra direkt om det varit något som inte fungerat, men samtidigt får vi också höra när det fungerat. Det är mycket uppskattat och vi känner att vi alltid spelar på samma planhalva.

Skapade Pro Center Tour

Det många kanske inte vet är att Anti-Corrosion har lagt grunden för eventet Pro Center Tour. – Vi har något vi kallar för Road Show och på våren är vi ute på upp emot 30 ställen över hela Sverige. Från Haparanda i norr till Ystad i söder. För några år sedan hakade Pro Center-butiken på vårt koncept och då skapades Pro Center Tour.